Skribent og fødselshjælper: Kapløbet om vaccinen

Hvordan får man sine store viden ned på skrift, når man er direktør for Lægemiddelstyrelsen og arbejder døgnet rundt under en pandemi?

Det var udfordringen for Thomas Senderovitz vinteren 2020/21. Løsningen blev et parløb med mig, hvor jeg via interviews og anden dialog med Thomas fik nedfældet hans tanker, erfaring og konkret viden og herefter ordnet materialet til et sammenhængende bogmanus.

3. maj 2021 udkommer resultatet som bogen “Kapløbet om vaccinen” på forlaget Strandberg Publishing.

Man kan måske kalde processen ‘faglig ghostwriting’, hvor det ud over at skrive de umiddelbare handlinger ned også drejer sig om at formidle og skabe struktur i det faglige indhold.

Oven i dette blev bogen skrevet midt under den første udrulning af COVID-19-vacciner i Danmark. Det betød, at viden om vaccinerne konstant ændrede sig og dermed skabte udfordringer med at skabe en tekst, der kunne stå som et varigt overblik, også år senere. En spændende, udfordrende opgave, som jo kun anmelderne i sidste ende kan give den endelige dom over.

Weekendavisen skriver om bogen: “Ikke en historie mættet med følelser, oplevelser og afsløringer, men fortalt med den professionelles kølige overblik”. Og det var netop målet med bogen: At give den almindelige læser en forståelse af, hvordan hele ‘systemet’ bag vaccineudvikling og -overvågning virker.
Har du en faglig historie, du gerne vil fortælle til et bredt publikum?

Så kan jeg hjælpe dig videre i processen. I første omgang med en snak om hvilke muligheder, der ligger i dit materiale, og hvordan det kan gribes an.
Det behøver jo ikke være i bogformat. Der findes i dag flere muligheder end nogensinde før for at komme ud med sin faglige historie.

Jeg kan hjælpe dig med at forme indholdet, kan give feedback og træne og kan hjælpe med den konkrete produktion, især ved skriftligt materiale og det talte ord (foredrag, podcast mm.).

Bare tag kontakt for en uforpligtende, indledende snak om mulighederne.