Skriverefugium i Frankrig

Tag et skriveophold for dig selv eller book en workshop for en mindre gruppe

Skriveophold i Frankrig, maj 2020

AFLYST. Vi forsøger at arrangere nyt ophold i september 2020, alt efter hvordan coronasituationen udvikler sig i Frankrig

Mangler du tid og ro til at fordybe dig i skrivearbejde? Og er forskning og viden omdrejningspunkt for dit arbejde?

Så kan denne nye skrivecamp måske hjælpe dig: Målet er at give især forskere og forskningsformidlere plads i kalenderen og de rigtige fysiske rammer til at skrive på enten videnskabelige eller populærvidenskabelige tekster – langt fra hverdagens 1.000 andre opgaver, der hiver i én. En slags videnskabeligt skriverefugium.

Udover masser af tid og ro tid til at skrive vil der være mulighed for at få feedback på teksterne fra kursusarrangør og evt. også andre deltagere i skrive-workshoppen, hvis man ønsker det.

Det er første gang, forløbet afholdes. Derfor tilbydes arrangementet til en meget favorabel pris, hvor der udelukkende betales for ophold og forplejning.

Stedet

Skrivecamps og workshops afholdes på en stor gammel vingård fra 1700-tallet, ejet af et dansk ægtepar. Masser af rustik charme og samtidig med den nødvendige komfort, et arbejdsophold kræver. Huset har fire store arbejds- og soveværelser, som kan fungere som både enkelt- og dobbeltværelser.

Huset ligger helt ugeneret med en fantastisk udsigt ud over Tarn-dalen og er udstyret med en 14 m lang swimmingpool, som ligger direkte ud til egne vinmarker. Området er desuden velegnet til løb, cykling mm.

Hvis man ønsker et afbræk fra skriveriet, er der mulighed for besøg hos lokale vinbønder, pittoreske bjerglandsbyer og i øvrigt at nyde livet i en stille, relativ ukendt del af Frankrig.

For de formidlingsinteresserede huser storbyen Toulouse en fremragende naturhistorisk museum, Airbus-fabrikkerne og et stort rumfarts-aktivitetscenter.

 

Adresse
Den lille landsby Montels i forlandet til Pyrenæerne. Ca. 40 min. kørsel fra Toulouse.

 

Transport
Der er flere muligheder for at komme til Toulouse, hvor du afhentes af kursusarrangørerne:

Fly: Billige billetter med bl.a. Brussels Airlines og Lufthansa. Rejsetid typisk 4 timer. Du kan også flyve til Barcelona, og så køre i bil derfra til kursustedet (ca. 4 timer)

Tog: Hurtigtoget TGV kører direkte fra Paris til Toulouse.

Det er selvfølgelig også muligt at leje bil og evt. kombinere med egen ferie. Billeje er billigt i Spanien, så mange vælger at flyve til Barcelona og leje bil der.

 

Kursusarrangør
Skrivecampen afholdes af videnskabskommunikatør Peter Hyldgård.

Peter vil være til stede under opholdet og vil kunne give feedback og formidlingstræning undervejs.

Læs mere om Peter her.