Skriverefugium i Sydfrankrig, August 2023

Tag et skriveophold for dig selv og få ro til at arbejde med dine tekster

Skriveophold i Sydfrankrig, sensommeren 2023

Mangler du tid og ro til at fordybe dig i dit skrivearbejde? Er forskning og viden omdrejningspunkt for dit arbejde? Så kan denne nye skrivecamp måske hjælpe dig.

 

Målet er at give især forskere og forskningsformidlere plads i kalenderen og de rigtige fysiske rammer til at skrive på enten videnskabelige eller populærvidenskabelige tekster – langt fra hverdagens tusinde andre opgaver, der hiver i én. En slags videnskabeligt skriverefugium. Udover masser af tid og ro tid til at skrive vil der være mulighed for at få feedback på teksterne fra kursusarrangør og evt. også andre deltagere i skrive-workshoppen, hvis man ønsker det. Vi arbejder på en deltagerliste med både forskere, formidlere og journalister.

 

Skriverefugiet afholdes på en gammel vingård fra 1700-tallet, nænsomt restaureret med masser af rustik charme. I dag produceres der ikke vin på stedet, men huset er stadig omgivet af vinmarker, der forpagtes af en lokal vinbonde. Huset ligger i den lille landsby, Montels, i bakkerne 9 km nord for den større by Gaillac. Fra huset er der en smuk, ugenert udsigt over Tarn-dalen med vin- og solsikkemarker og masser af plante- og dyreliv.

 

Kursusarrangør

Peter Hyldgård er uddannet biolog, og har mere end 20 års erfaring med forskningsformidling og videnskabsjournalistik. Han er blandt andet medstifter af Videnskab.dk, tidligere videnskabsredaktør for Dagbladet Information og har ledet Center for Faglig Formidling. Nu leder han Formidlingsakademiet for Videnskabernes Selskab og arbejder som selvstændig konsulent med forskningskommunikation.

 

Peter har undervist forskere i formidling i mere end 10 år og har bl.a. udgivet Slip din viden løs- Håndbog i faglig formidling. Han har stor erfaring med at hjælpe forskere og andre eksperter med skabe meningsfulde tekster, både som artikler i medierne og som bøger. Senest har Peter været ghostwriter på Kapløbet om Vaccinen fra direktør i Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz og redaktør på Lyset fra Bohr i samarbejde med professor Anja C. Andersen fra Niels Bohr Instituttet.

 

Desuden er Peter forperson i foreningen Danske Videnskabsjournalister.

 

Kursusaktiviteter 

Skriverefugiet er lagt an så, at den enkelte deltager har tid og ro til at arbejde med egne tekster/projekter. Det beder vi alle deltagere om at respektere, så huset generelt er et område med så lidt støj, som muligt.

 

I faste tidsrum er der indlagt mindre fælles aktiviteter. Selvom vi med campen vil skabe rum og mulighed for at give fælles feedback og arbejde med hinandens tekster, er deltagelse i fælles aktiviteter helt frivillig. For nogle vil det give mere mening at bruge al ledig tid på at arbejde med egne tekster. De fælles aktiviteter er:

 

  • Kursuselement ca. hver anden dag, kl. 9-10: Oplæg om forskningskommunikation, små skriveøvelser mm. ved kursusleder Peter Hyldgård. Ligger på disse datoer, men kan evt. tilpasses efter behov undervejs: 16., 18., 19, 20. august.
  • Fælles uformelle feedback-sessioner ca. hver anden dag, kl. 9-10: De øvrige deltagere og kursusleder giver feedback på dit arbejde, hvis du ønsker det. Ligger på disse datoer, men kan evt. tilpasses efter behov undervejs: 17., 19., 21, august.
  • Der vil desuden være mulighed for individuel rådgivning og fedback undervejs fra kursusleder Peter Hyldgård.

Andre fælles aktiviteter 

Der findes mange spændende attraktioner i området f.eks. den historiske by Albi, smukke bjerglandsbyer (bastider) som Castelnau de Montmiral, Puycelsi, Cordes sur Ciel og Bruniqel. Desuden er der rig mulighed for både vandreture, klatring og kano-og kajaksejlads i det naturskønne nærområde. Der arrangeres en række korte udflugter undervejs i forløbet til seværdige steder i lokalområdet. Nærmere program for dette kommer senere.  Derudover er man altid velkommen til at låne en af stedets to cykler og udforske området på egen hånd.

 

Faciliteter og praktisk information

Mad: Opholdet inkluderer fuld pension, med tre daglige måltider og tilhørende drikkevarer. Resten af døgnet mulighed for høflig selvbetjening i køkkenet. Der kan aftales særlig indkøb efter behov. Det er muligt at vælge en vegetarisk eller glutenfri menu (oplys ved bestilling).

 

Faciliteter: Opholdet inkluderer sengetøj, håndklæder og adgang til vaskemaskine og internet.

 

Transport: Deltagerne skal selv arrangere transport til/fra stedet. Da refugiet ligger i en lille landsby ude på landet er der ikke mulighed for benytte offentlig transport hele vejen. Men hvis du tager toget til Gaillac, vil du blive hentet i bil og kørt det sidste stykke op til huset (15 min). Der vil evt. også være mulighed for at blive hentet i bil i Toulouse (40 min), som er knudepunkt for både fly og togtrafik i det sydvestlige Frankrig. Dette skal dog aftales nærmere på forhånd.

 

Antal deltagere: Der vil maksimalt være 7 deltagere ad gangen ved skrive-refugium 2023.

 

Check ind fra kl. 15 (men mulighed for ophold på stedet før dette)
Check ud senest kl. 12

 

Tilgængelighed: Der er trapper i huset og ujævnt terræn på grunden, så det egner sig desværre ikke til folk med funktionsnedsættelse.