Formidling af evidens

Udviklingsprojekter og undervisning i at arbejde med videnskabelig evidens i journalistik og formidling.

I mange år har både forskningsformidling og videnskabsjournalistik først og fremmest handlet om at fortælle en god historie: At gøre det svære nemt at forstå og pakke det fint ind.

Den gode historie er stadig vigtig. Men det er ikke nok. I en verden fuld af hurtige budskaber og misinformation kæmper vi som fagpersoner også en kamp for overhovedet at legitimere, at vores evidensbaserede viden er bedre end de anekdoter og anbefalinger, folk møder på sociale medier eller over frokosten i kantinen.

Heldigvis forskes der i disse år meget i emner som misinformation, fakta-journalistik og ’science communication’, og dermed får vi også mere og mere viden om, hvad vi kan gøre i kampen for den evidensbaserede viden.

Jeg hjælper din organisation med at udvikle forskningsformidling, videnskabsjournalistik og faglig kommunikation, der inddrager den nyeste forskning om disse emner. Og underviser både journalister, kommunikatører og studerende i at håndtere den evidensbaserede viden både kritisk og korrekt.

Det kan f.eks. være en gruppe journalister, der ønsker vejledning i at researche komplicerede videnskabelige emner eller en organisation, som ønsker at sprede evidensbaseret viden om kost og sundhed til unge målgrupper.

Det kan også være større udviklingsprojekter, som giver nye bud på kampen mod misinformation.

Et eksempel på dette er det ’Evidensbarometer’, jeg udviklede for Videnskab.dk i samarbejde med forskere fra IT Universitetet i København. Evidensbaromteret er et digitalt værktøj, som giver en visuel indikation på validiteten bag et sundhedsråd, du møder i medierne.

Læs mere om evidensbarometeret her.

Jeg vil konkret kunne hjælpe med:

  • Rådgivning
  • Idé- og konceptudvikling
  • Fundraising
  • Foredrag og undervisning