Workshops, foredrag, coaching

Gør din formidling mere skarp og målrettet. Personlig træning og kurser for fagfolk i bl.a. præsentationsteknik og skrivning.

Jeg hjælper dig og dine medarbejdere med at blive skarpe til at formidle svære faglige emner.

Det kan være som korte workshops eller kurser eller som mere individuelle forløb med fokus på dig som person eller din organisations kommunikation.

I undervisningen arbejder vi med en række basale redskaber inden for journalistik og kommunikations, kombineret med konkret træning i forskellige formater. Vi tager altid udgangspunkt i din egen fortælling, med stor respekt for dine grænser og den faglighed, der skal bæres ud over rampen.

Eksempler på kurser:

 • Præsentationsteknik for forskere
  Hvordan brænder jeg igennem overfor publikum, når jeg skal fortælle om mit forskningsprojekt eller anden tung viden? Det kan være på en konference, når jeg skal pitche et nyt projekt for en fond eller når jeg skal ud i en gymnasieklasse og holde oplæg.
  Vi arbejder med ’den gode historie’, involvering af publikum og træner præsentationsteknik.
 • Faglig formidling
  Kommunikationens ABC for fagfolk og videnstunge organisationer: Hvordan arbejder jeg/vi med mål og strategi for den faglige kommunikation? Målgrupper, platforme, historier, processer, formater etc.
 • Kritisk tænkning – i journalistik og formidling
  Hvordan kan man sikre sig, at den journalistik og formidling, man producerer, hviler på et solidt, evidensbaseret grundlag? Og hvordan kan man formidle viden om evidens og videnskabelige metoder til lægfolk? Undervisningen baseres på forskning i misinformation, journalistik og science communication.
 • Skriveworkshop i Frankrig
  I maj 2020 afholder vi et ‘skrive-refugium’ for forskere og formidlere i Sydfrankrig. Der vil være tid og ro til at skrive plus mulighed for feedback på teksterne. Se mere her.


Erfaring:

I mere end 10 år har jeg undervist, trænet og coachet mange hundrede forskere og fagfolk fra både universiteter og private virksomheder i en lang række forskellige sammenhænge og formater. Har særlig stor erfaring med sundhedsvidenskab, men har været rundt om alle de store fagområder.

Jeg har derfor en ret god idé om, hvilke særlige udfordringer, du står overfor som fagperson, når du vil ud med dit budskab.

Samtidig er jeg en trænet og levende underviser med mange redskaber i værktøjskassen.

Jeg holder også gerne ‘keynotes’, der inspirerer fagfolk til at arbejde med formidling eller stiller op som ordstyrer, når der skal drøftes videnskabelig emner i bredere fora end de rent videnskabelige.