Peter Hyldgård

Jeg har mere end 20 års erfaring med videnskabsjournalistik og faglig formidling. Blandt andet som videnskabsredaktør på Dagbladet Information og presse- og kommunikationsmedarbejder i Miljøministeriet.

Medstifter af Videnskab.dk, hvor jeg har været nyhedsredaktør og projektchef gennem mange år.

Senest har jeg ledet Center for Faglig Formidling, som arbejder med at udvikle ny forskningsformidling på et evidensbaseret grundlag.

Gennem årene har jeg undervist og rådgivet mange hundrede forskere og eksperter i faglig kommunikation og præsentationsteknik. Underviser også journalister i videnskabsjournalistik og formidling af evidens.

Som et led i dette har jeg været medskribent og redaktør på en håndbog i faglig formidling: “Slip din viden løs” og den engelske udgave “Share your research”.

Har mest arbejde i Danmark, men også med internationale projekter og partnere, især i Grønland, Sverige og Norge. Har været med til at starte det engelsksprogede videnskabsmedie, ScienceNordic.com og deltager i et europæisk netværk om formidling af evolution.

Mine kernekompetencer er

  1. Forskningskommunikation og videnskabsjournalistik. Jeg guider, udvikler idéer og producerer indhold, når din organisation vil dele viden og opnår synlighed på et fagligt grundlag.
  2. Projektledelse og fundraising. Jeg samler folk og strukturerer tanker om jeres projekter. Fundraiser, skriver projektplaner og holder tråd i processen.
  3. Undervisning og coaching i formidling. Jeg hjælper dig med at finde de gode fortællinger, der gemmer sig i alt det svære faglige stof.
  4. At få humlebier til at flyve! Jeg finder nye veje og ser en god udfordring i at få det svære projekt til at lykkes.